PRP Behandling

Platelet Rich Plasma (PRP) eller plateberiket plasma på norsk, er blodplasma som har tre til fem ganger høyere konsentrasjon av blodplater enn vanlig blod. Det lages ved å ta en blodprøve fra armen din og deretter sentrifugere det i to omganger. Blodplasma kan på denne måten skilles fra de røde blodcellene. Deretter kan det injiseres i hodebunnen for å stimulere hårsekkene slik at du får tettere hårvekst.

Nyere vitenskapelige studier har visst at PRP behandling mot håravfall er sikker og effektiv. I en studie fikk pasientene i snitt 22% ekstra hårstrå pr. cm2 efter 4 PRP-behandlinger. Studien viste også at hårtykkelsen på produserende hårsekker økte med 70%.

Hvordan hjelper PRP mot håravfall?

Grunnen til hårtap kan stort sett forklares med at blodforsyningen til hårsekkene blir dårligere. Etter hvert som blodsirkulasjon blir mindre vil hårsekkene produsere tynnere og tynnere hårstrå, helt til produksjonen stoper helt opp.

Blodplater og vekstfaktorer spiller en viktig rolle i kroppens system for å få sår til å gro, blant annet ved å øke blodsirkulasjonen. Ved å sprøyte inn PRP i området med tynt hår økes blodforsyningen, som gjør at hårsekkene kan begynne å produsere tykkere hår igjen. Noen hårsekker som ikke produserer hår kan starte å produsere hår igjen.

De beste resultatene med PRP oppnås vanligvis ved diffust hårtap, hvor håret har begynt å bli tynnere, men ikke er helt borte ennå. Om håret er fullstendig borte over lengre tid kan det være umulig å få forbedring med PRP. Legene ved The Hair Clinic kan vurdere om du er en god kandidat for PRP eller ikke.